Vrijwilligers

De Fietsschool kan niet zonder enthousiaste vrijwilligers. Dankzij vrijwilligers kunnen we fietsles geven op maat van elke deelnemer. Er zijn veel verschillende taken die je als vrijwilliger bij de fietsschool kan doen.
En plezant is het altijd.

Heb je er al zin in?

Donderdag zaterdag

Fietsles geven

Tijdens de fietslessen helpen we mensen letterlijk in het zadel. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Samen met vrijwilligers gaan we iedere les op zoek naar een fijne mix tussen leren fietsen, angst overwinnen, vreugde vieren en ongedwongen plezier maken. Les per les gaan we kleine stappen vooruit, eerst op een veilig terrein, daarna op straat. Geduld, enthousiasme, openheid en goesting om bij elke deelnemer te zoeken naar de juiste aanpak zijn cruciaal.

Wil jij team Fietsschool Aarschot versterken?

Opleiding nieuwe vrijwilligers

Voor de kersverse vrijwilligers in Aarschot organiseren we in 2022 een opleiding.

Fietsles geven, hoe doe je dat?

In deze opleiding leer je stap voor stap de kneepjes van het vak. Hoe krijg je iemand die nog nooit heeft gefietst op de pedalen? Evenwicht vinden, je voeten op de trappers krijgen, rechtdoor fietsen, draaien, achterom kijken, .... het zijn allemaal vaardigheden die we stap voor stap aanleren.

DSC07389

Fietsen op straat met beginnende fietsers

Fietsen is 1 ding. Fietsen op straat, dat is nog andere koek. Hoe begeleid je beginnende fietsers op straat? Hoe maak je van elke tocht een leermoment? Hoe leer je de verkeersregels aan?

DSC07496